Publicat de: maricu13 | iulie 5, 2009

Un maraton… de autostrada

autostradaImi displace de fiecare data cind termenul maraton e folosit intr-un context nepotrivit. In spatiul public se organizeaza deja o multime de ‘maratoane’: ale cumparaturilor, ale reducerilor, concursuri-maraton de poezie si jazz, intreceri de bicicleta pe citeva zeci de kilometri etc, etc.

Termenul e folosit in cele mai diferite situatii, dar de fiecare data isi propune sa desemneze indeosebi o activitate de lunga durata. Nimic mai mult. Cred totusi ca o alergare de 42 de kilometri, asadar pe distanta clasica a unui maraton, e si altceva: presupune efort, cere vointa si multa energie fizica si intelectuala.

Cu acestea in minte, m-am amuzat astazi cind am auzit, la stiri, mentionata distanta de 42 de kilometri. Nu era vorba despre un maraton, ci doar lungimea tronsonului din autostrada Transilvania, pe care premierul Emil Boc a promis ca va fi finalizata pina la sfirsitul acestui an. Am ris – mai mult trist – pentru ca mi-am dat seama ca in Romania constructia de autostrazi e de fapt…un ultra-maraton. Dureaza cu anii.

Publicitate

Răspunsuri

  1. poate inveti totusi sa scrii romaneste……se scrie cand si nu cind, ras si nu ris, pana si nu pina……altfel am vazut ca te amuzi……probabil nu ai altceva de facut

  2. Daca vrei sa vezi cat de prost stam la capitolul asta, uitate pe hartiile rutiere, pare ca autostrazile evita Romania :))

  3. Ar fi foarte sanatos daca toti am alerga macar o data pe saptamana, daca nu chiar mai des .Am da jos din kile si am elimina toxine.Cat despre autostrazi asteptam sa vedem ceva rezultate reale, ceva km reali construiti.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: