Publicat de: maricu13 | iulie 8, 2010

Cum să stai bine în “păpuci”

Cred că cea mai importantă decizie pe care trebuie să o ia un alergător – în afara celor din timpul unei curse – are de-a face cu alegerea pantofilor de alergare. Ce model să fie? De la ce firmă? Are toate calităţile necesare? Sunt suficient de uşori sau, dimpotrivă, suficient de rezistenţi?

Nu există un răspuns general valabil la toate aceste întrebări. Fiecare alergător e unic în felul său, cu o unică conformaţie anatomică (a labei sau arcadei piciorului etc) şi de aceea opţiunile şi alegerile sunt strict individuale.

Am încercat însă aici să ofer o listă cu lucrurile pe care oricine ar trebui să le aibă în vedere atunci cînd îşi alege încălţările de alergare.

În rest, aş vrea ca şi în limba română să existe un cuvînt specific, cît mai potrivit pentru <<echipamentul luat în picioare>> (sic!) atunci cînd alergi. “Adidaşi” e simplu, dar îmi pare nepotrivit căci se referă în primul rînd la un anume model, al unei anume firme, “încălţări” e prea general, folosit la toate tipurile de <<echipament>> (fie pantofi, bocanci, sandale etc), “pantofi” e iarăşi nepotrivit (pot fi pantofi de nuntă, spre exemplu). Aşa că azi, în joacă, am propus regionalismul de “păpuci”. Voi ce părere aveţi?

Publicitate

Răspunsuri

 1. Salut ,
  ma regasesc si eu in cele scrise de dumneata , intotdeauna cand spuneam adidasi trebuia apoi sa specific ca in discutie nu este marca , prezentarea sub forma de incaltaminte sport suna prea protocolar si rece , ajungand in final a imprumuta cuvantul „pneuri” , offroad sau asfalt , … in final subscriu propuneri dumneavoastra de”papuci”.
  Cu Consideratie ,
  cristi .

 2. Atentie, nu este „papuci” (cu care umbli prin casa, apropiat de „slapi”), ci „păpuci”. La care subscriu in totalitate. Uneori, inainte de 1990, in loc de „adidasi” (nu picioarele de porc!) se mai folosea termenul „pumetzi” ori „pumalai”.
  La fotbal citesc in ziare despre balon, eu tot la minge ma gandesc, si uneori la „loabda”.

 3. Pronaţie insuficientă ????? Pronaţie insuficientă ?????
  http://www.google.com/search?hl=en&client=firefox-a&hs=gbT&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&channel=s&q=define%3Asupination&btnG=Search


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: