Publicat de: maricu13 | iunie 10, 2010

Mă dau bătut. MiCoach (2)

Din diferite motive, dar mai ales din cauza deselor plecări, nu am apucat să mă împrietenesc cu MiCoach. Spuneam într-un post anterior că acesta este un device al Adidas care oferă o serie de date esențiale despre parametrii antrenamentului: distanța parcursă, cîte calorii ai ars, ritmul cardiac, ritmul de alergare (pace).  

Am încercat de mai multe ori să sincronizez sistemul, dar nu am reușit. Am dat vina pe inabilitățile mele tehnice, dar se pare că motivul este altul: MiCoach nu este compatibil cu, nu e setat pentru Windows7. Asta e concluzia la care a ajuns însăși CrazyFlower, product reviewerul revistei Alerg (care mi-a indicat că aș putea urma indicațiile de aici, dar m-am dat bătut).

Ca un adevărat expert ce este, CrazyFlower a testat produsul, l-a apreciat (cu moderație) și a făcut următoarele observații tehnice.

1. Recomandare generala

Quick Guide ar trebui suplimentat un pic, în sensul de a explica metodele de conectare a Pacer-ului la MP3 player (lipsă cablu) și explicat clar că miCoach și micocach manager sunt două aplicații diferite.

 2. Observatii directe

–          Ecran “Almost there” în «Setting up an account» nu este suficient de clar pentru cineva care nu are obisnuința să lucreze cu un site. Pe ecran citești “Head over to Settings to configure it” însă “Settings” nu este (suficient de) vizibil – nu te prinzi unde este, pur și simplu. Așa că apeși instinctiv pe primul link care urmează mai jos, care însă te duce cu totul altundeva. NB: Settings este în partea de sus a ecranului, scris cu litere gri pal;

–         Este imposibil să decalezi ședințele una cîte una, sau măcar pe toate o dată. Mai ales daca ai «sărit» o zi (adică trebuia să fac o ședință ieri, însă nu am putut și acum vreau să o pun mîine). Cînd mergi  în «Plan» îți apar trei opțiuni, niciuna potrivită. Acest lucru este și mai frustrant în ceea ce privește sedința de asssessment – pe care nu am putut-o muta de niciun fel.

–          Nu este clar dacă poți să reiei ședințe de la început. De exemplu, dacă o ședință a fost întreruptă,  dupa 20 de minute am vrut să o iau de la capăt, însă nu am reușit să îmi dau seama cum se face .

–          Nu este clar cum se poate dezinstala programul miCoach Manager de pe calculator. Am căutat intens pe site (inclusiv în Forum) și singura chestie pe care am găsit-o a fost să trimit un e-mail pe micoach.com, dar în urma e-mailului mi se ștergea și contul. Eu zic că acest lucru este esențial de remediat.

–          Utilizarea de către femei: sugerez menționarea în quickguide sau într-un loc vizibil pe site (sau baremi în magazinul de unde îl cumperi) a faptului că există bustieră cu centură pentru HeartBeatReader încorporată. Chestia este menționată numai în meniul de Help la «Gear» pe micoach.com. Eu zic că ar ajuta la vînzări, în plus față de confortul evident pentru utilizatoare…

–          Vocea masculină a coach-ului din varianta engleză este foarte agresivă.

–          O variantă în limba română ar fi utilă.

CrazyFlower o să scrie de acum înainte, în mod constant, review-uri la diferite produse utile alergătorilor. Recenzii ale sale găsiți și în primul număr al revistei Alerg (pentru detalii privind achiziționarea revistei vă rog să mă contactați pe mail).

Publicitate

Răspunsuri

  1. Aş dori totuşi să punctez şi alte lucruri – dat fiind că mai sus sunt doar critici, rezultat al frustrărilor date de lucrul anterior cu programe concepute pentru a fi extrem de uşor de utilizat. Însă nu era vorba de un „pachet” – iar ideea de a vinde programe împreună cu HBM răspunde unor nevoi clare.

    MiCoach este un instrument util, mai ales ca şi prim monitor cardiac. Faptul că pe site poţi accesa un număr de programe de antrenament „vorbite” este foarte bun. De obicei aceste programe costă ceva bani.
    Eu am ales un program de maraton, plecând de la un nivel destul de jos (care este şi nivelul meu de acum, dealtfel 🙂 ). Nu am dus programul până la capăt, şi în consecinţă nu pot emite o opinie cu privire la eficacitatea lui.

    Ideea MiCoach în sine însă este foarte bună şi utilă, merită încercată.
    Iar bustiera cu centura încorporată chiar e minunată!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: