Publicat de: maricu13 | mai 7, 2010

Băsescu a propus doar o jumătate de măsură

„Şi, ca să fiu plastic, este o imagine care îmi vine în minte acum: statul arată aşa, ca un om foarte gras care s-a căţărat în spatele unuia foarte slab şi subţirel. Şi asta e economia româneasca. (…) Repet, statul e ca un om foarte gras şi mare, de 200 de kilograme, care stă în spinarea unuia de 50 de kilograme şi tot vrea când vede farfuria cu mâncare, tot acela gras vrea sa manânce, nu-i lasă nimic celui slab, în spatele căruia stă”.

Cam aşa a descris preşedintele Traian Băsescu situaţia din economia românească, unde sistemul bugetar ar fi o povară de care se poate scăpa prin reducerea cheltuielilor. Adică, înfometînd omul cel gras. Dacă transferăm situaţia de mai sus în termeni sportivi, trebuie spus că nu aceasta e cea mai bună soluţie. Nu se slăbeşte suficient şi sănătos prin înfometare. Mult mai eficientă este mişcarea, iar pentru asta aş propune alergarea. Sau, altfel spus, bugetarii ar trebui de fapt puşi la muncă. Greşesc?

Publicitate

Răspunsuri

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Alex Mihaileanu, Denissa Scutaru. Denissa Scutaru said: RT @subiectiv: apropo de grasul lui basescu pe care-l cara in spate slabanogul – http://bit.ly/d0K3LV – foarte tare comparatia! […]

 2. mai bine zis pusi pe fuga… unii…

 3. Cred ca au nevoie si de o liposuctie sau un bypass gastric pt ca la 200kg cam greu cu alergatul.

 4. Cam asa?
  http://www.funpic.ro/En/ViewPic.php?ItemId=340

 5. DA GRESESTI…
  Statul sa produca ce.. pantofi? carne de oaie.. o va face dar la pret de 5 ori mai mare ca privatul… asa ca tot slabitul este cea mai buna solutie…

  De fapt cea mai buna solutie era sa nu ajungem aici in primul rind…. sa nu se fi angajat atit de multi bugetari, sa nu fi fost scosi anticipat atit de multi oameni la pensie… sa nu fi fost marite atit de mult pensiile si salariile si atunci am fi fost cu totii mai bine!

 6. http://salvatiromania.wordpress.com/2010/05/07/inceputul-sfarsitului-analiza

 7. pup de la lady roxy

 8. Nu ma pricep la politica sau la macroeconomie asa cum se pricep cei care ne conduc 🙂 .

  Dar cand vine vorba de slabit cine spune ca se poate ajunge de la 200 de kg la 80 kg fara sa scazi cantitatea de mancare este un visator… La fel de visator ca acela care spune ca poti sa alergi fara sa mananci suficient. Intrebarea este: cat e suficient?

 9. Buna Dragul Meu ,
  ai perfecta dreptate in cele spuse , cu permisiunea dumitale completez , este necesar a executa ALERGARE pe un culoar al redresari PIB-ului prin resurcitarea agriculturi(industria fiind inmormantata , pot spune chiar ingropata , betonata in adancuri precum reactorul nuclear de la Cernobil) , de fapt mai corect pe un culoar , a carei linie de sosire sa o trecem pe primul loc Vs. acele , a celor care ne doresc a fi o piata de desfacere exclusivista a produselor de import , a reusi a recastiga maratonul „suveranitati” economice nationale …
  Cu Consideratie ,
  cristi .

 10. -Domnule BOC propun ca unic criteriu de injumatire a bugetarilor ,trecerea fiecaruia printr-un sablon,inaltime,grosime-greutate, indiferent de functie. Se admit transferuri intre ministere. Vor ramane aia mici ,slabi,cu salarii ,mici,infometati si chiar competenti–Sablonul poate fi reglabil incat daca nu iese pasenta se mai micsoreaza masura.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: