Publicat de: maricu13 | mai 6, 2010

La ce se mai întrec poştaşii

La prima vedere, ştirea pare amuzantă. Are ceva din spiritul Daciadei, puţin din duioşia amatorismului simplu, însă în acelaşi timp îmi place pentru că vorbeşte despre mişcare şi despre o tradiţie a competiţiei. Factorii poştali se întrec aşadar la marş.

Comunicat de presa
 
Bucuresti, 6 mai 2010 – Postasi din intreaga tara participa, incepand de astazi, la Marsul Factorilor Postali, competitie profesional-sportiva de traditie in randul angajatilor Postei Romane, ajunsa anul acesta la cea de-a 34-a editie
Concursul are loc în trei etape: judeteana, organizata zilele acestea inclusiv la nivel de sector, pentru municipiul Bucuresti, regionala si nationala si se organizeaza cu respectarea regulamentului Federatiei Romane de Atletism. Postasii calificati la etapa regionala, programata pentru data de 29 mai, vor lupta pentru calificarea la faza nationala, ce va avea loc pe data de 12 iunie.
 
Pentru cei mai buni marsaluitori dintre postasii calificati la etapa nationala provocarea merge mai departe: în fiecare toamna are loc Balcaniada Factorilor Postali, iar primii cinci postasi si primele trei postarite reprezinta Posta Romana la întrecerea balcanica. În decursul anilor, postasii romani si-au construit o reputatie serioasa la Balcaniada, reusind sa castige zeci de medalii de aur, argint si bronz. 
 
Editia din 2009 a Balcaniadei, gazduita de statiunea Samsun, Turcia, a adus Romaniei o medalie de aur la individual fete, obtinuta de Andreea Arsine, factor postal la OPDC Botosani. Alte doua medalii de argint au fost castigate in competitia pe echipe, postasii romani reusind sa ocupe treapta a doua a podiumului, atat in competitia fetelor, cat si in competitia baietilor.
 
Cateva mii de factori postali din întreaga tara se aliniaza, an de an, la startul acestei întreceri. Marsul a ajuns foarte popular în randul factorilor postali, care asteapta sa traiasca emotia acestei competitii, fie ca sunt participanti sau sustinatori.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: