Publicat de: maricu13 | aprilie 23, 2010

Tricoul care elimină transpiraţia

Hiperhidroza poate fi ţinută la respect. Primul tricou care este capabil să absoarbă transpiraţia corporală fără se ude la exterior şi să apară petele inestetice a fost pus la punct de o echipă de cercetători de la Universitat Politecncia de Catalunya (UPC), relatează Agerpres.

Tricoul, conceput special pentru persoanele cu sudoare excesivă, este format din două materiale textile îmbinate astfel încât lasă între ele un strat de aer care favorizează evaporarea transpiraţiei. Partea exterioară este cea comună formată standard din bumbac. „Se spală în maşina de spălat şi este la fel de comod şi de rezistent ca oricare altul”, a declarat responsabilul echipei de cercetători, inginerul în domeniul textil Oscar Deumal. „Este însă ceva mai gros şi cântăreşte mai mult, dar acest lucru nu influenţează cantitatea de transpiraţie generată”, a adăugat acesta.

Stratul interior, cel în contact cu pielea, este format dintr-un materal textil sintetic cu microfibre poroase, de înaltă conductivitate termica, care favorizează absorbţia transpiraţiei, iar cel exterior este din bumbac. Noutatea o reprezintă stratul de aer lăsat între cele două materiale, intern şi extern.

Firma Sutran SL a început deja comercializarea tricoului care costă între 22 şi 30 de euro, în funcţie de model.

Publicitate

Răspunsuri

  1. uau! ar trebui sa-i puna si deodorante la sub brat, ca sa nici nu puti dupa ce transpiri! 🙂

    • Un om curat nu pute cand transpira, putoarea e data de bacteriile care cresc pe piele din cauza de nespalare si incep sa fermenteze transpiratia.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: