Publicat de: maricu13 | aprilie 18, 2010

Știri pe fugă (X)

Maraton cîștigat de o mamă ce are patru copii. Hellen Kimutai, o kenyancă în vîrstă de 32 de ani, a cîștigat competiția desfășurată duminică la Viena cu timpul de 2h:31s:08. Întrebată cum reușește să se mențină la un nivel competițional ridicat deși are o familie numeroasă (doi copii de 11 și 8 ani și gemeni de 6 ani) Kimutai a spus că succesul se datorează soțului ei, care are grijă de copii, de gospodărie și o și ajută la antrenamente. Ea se îngrijește de finanțele familiei, pentru că victoria de la Viena i-a adus 15 mii de euro. În aceeași competiție, Luminița Talpoș (de două ori cîștigătoare anterioară a maratonului) s-a clasat pe locul patru, cu timpul de 2h:37s:37. La masculin a cîștigat tot un kenyan, Henry Sugut, în 2h:08m:40. La maratonul de la Viena au participat circa 33 de mii de alergători din peste 100 de țări.

Conform Agenţiei Vieneze de Turism (WienTourismus), economia locală a estimat încasări de peste 18,4 milioane de euro de pe urma maratonului, dintre care 7,8 milioane de euro de la participanţii şi turiştii străini.

Kenyenii iau totul. La fel s-a întîmplat și la ediția cu numărul 23 a maratonului de la Belgrad. La bărbați a cîștigat Johnstone Kibet Maiyo în 2h:16m:23 (pe primele cinci locuri s-au clasat atleți din această țară est-africană), în timp ce la feminin prima s-a clasat Hellen Wanjiku Mugo, cu timpul de 2h:41m:19.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: