Publicat de: maricu13 | martie 22, 2010

Ştiri pe fugă. Primăvară, în sfîrşit

A început sezonul de primăvară de alergări, iar week-endul care tocmai s-a încheiat a fost plin de competiţii la nivel înalt, rezultate extraordinare dar şi multe surprize.
– Întîi de toate, merită consemnat noul record mondial la semi-maraton. Zersenay Tadese (vezi foto), din Eritreea, a ocupat primul loc la cursa de la Lisabona , pe care a terminat-o în 58 de minute şi 23 de secunde, un timp cu 10 secunde mai bun decât recordul anterior, stabilit în martie 2007 de kenyanul Samuel Wanjiru. La Lisabona, pe locurile doi şi trei s-au clasat kenyenii Sammy Kitwara (59min:47s) şi Emmanuel Mutai (1h:00:03), ambii stabilind recorduri personale. Cursa feminină a fost cîştigată de Peninah Jerop Arusei (tot Kenya), cu un timp de 1h:08:38. Campioana olimpică Constantina Diţă Tomescu a ocupat aici locul nouă (1h:14:39), mai meritînd consemnat că pe locul trei a venit idolul gazdelor, portugheza în vîrstă de 40 de ani, Fernanda Ribeiro (1h:12.17).

– Surprinzător poate fi considerat abandonul lui Gebresselasie la semi-maratonul de la New York. Etiopianul a renunţat către finalul cursei, invocînd motive medicale, legate de mai vechiul său astm. Cursa a fost cîştigată tot de un kenyan, Peter Kamais, în 59min:53, în timp ce la feminin prima a terminat britanica Mara Yamauchi (1h:09:25).

– Ultimii 500 de metri ai maratonului de la Roma au fost alergaţi desculţ de către cîştigător, etiopianul Siraj Gena (2h:08:39), în amintirea celebrului său compatriot, Bikila Abebe, care acum 50 de ani a alergat fără încălţări întregul traseu al maratonului din capitala Italiei.

Pe de altă parte, toţi cei 25 de colegi de la Ro Club Maraton au terminat cu bine maratonul de la Roma, unii dintre ei înregistrînd recorduri personale.

Şi, acum, moment publicitar:
Dacă doriţi să vedeţi cum un drum parcurs pe jos poate să îţi schimbe viaţa… dacă vreţi să întîlniţi oameni pentru care pelerinajul e un efort fizic dar mai ales o provocare spirituală… dacă nu ştiţi mai nimic despre Camino de Santiago… vă recomand să nu rataţi acest eveniment.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: