Publicat de: maricu13 | martie 18, 2010

Ziua nebunilor frumoşi (II). Serge Girard

A ajuns în România Serge Girard, francezul care şi-a propus să parcurgă alergînd un tur al ţărilor din Uniunea Europeană.

Deplasîndu-se cu o medie de circa 70 de kilometri pe zi, Serge vrea să stabilească un nou record mondial, dorind să fie primul maratonist ce ar trece de bariera a 25 de mii de kilometri alergaţi fără nicio zi de odihnă.

“Este prima mea zi în România şi mă simt foarte bine, mai ales că sunt şi alţi alergători care mi s-au alăturat”, a spus Girard aseară. El a fost însoţit pe cea mai mare parte a traseului de pînă acum din România de ultra-maratonistul Şerban Chiurlea şi de alţi membri ai Ro Club Maraton.

       

“Bucureştiul este minunat, iar vremea este bună, având în vedere că de dimineaţă am avut de înfruntat ninsoarea. În România cred că voi mai alerga încă şapte zile, nu ştiu exact. Este ziua cu numărul 152 de când am luat startul şi mi-au mai rămas încă 200, deci mai am mult până la final. (…) În primul rând vreau să dobor recordul mondial pe o distanţă parcursă de un alergător. Pe de altă parte, cred că este foarte interesant să văd atâtea ţări. În timp ce alerg am timp să văd mai atent fiecare oraş prin care trec şi să cunosc foarte mulţi oameni. Este foarte greu pentru că alerg aproape 72 de kilometri în fiecare zi. Este dificil pentru mine, dar cred că am şanse să termin acest tur. Deja am parcurs foarte mult din această distanţă, iar asta îmi dă putere pentru restul traseului”.

         

Serge Girard s-a arătat doar puţin îngrijorat doar de faptul că a pierdut în greutate mai mult decît se aştepta. “Până acum am slăbit destul de mult, am ajuns la greutatea de 54-55 de kilograme, iar din acest punct de vedere nu stau prea bine. Sper să nu mai slăbesc de acum încolo, pentru că în ritmul acesta nu voi mai avea ce să dau jos…”.

În această dimineaţă, Serge Girard a părăsit Bucureştiul, urmînd să alerge pe traseul Piteşti-Cîmpulung-Braşov-Sighişoara-Tîrgu Mureş-Cluj-Oradea. Cursa sa formidabilă urmează să se încheie pe 17 octombrie, la Paris.

Fotografii de Mihaela Dumitraşcu.

Publicitate

Răspunsuri

  1. Am fost si eu cu Serge in traversarea Bucurestiului si pot sa spun ca mi-a lasat o impresie foarte buna prin modestia, naturaletea si franchetea sa. Este o incercare foarte, foarte grea, dar sper ca va reusi. O merita cu prisosinta.

  2. Tipul e senzațional

  3. […] Portret in aer liber – Serge Girard, […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: