Publicat de: maricu13 | februarie 12, 2010

Interviu în alergare. Triatlonistul Ciprian Bălănescu

Înoată, merge pe bicicletă şi aleargă foarte bine.
“Practic, sportul înseamnă totul pentru mine: este chiar viaţa mea. De la sport am învăţat ce este disciplina şi, mai ales, cum să ai o viaţă echilibrată. Sportul te ordonează, îţi arată măsura bunului simţ”.

Ciprian Bălănescu a avut o copilărie grea şi ar fi fost extrem de uşor să eşueze în viaţă, cum se întîmplă adesea. A preferat însă să muncească foarte mult, a rămas modest şi cuminte.
„Eu am crescut la o casă de copii şi pentru mine doar să termin liceul însemna un vis prea mare, nu credeam că e posibil aşa ceva. În 2009 am fost admis la Facultatea de Educaţie Fizică din Braşov, acum sunt la buget, am intrat la bursă, ceea ce e foarte bine pentru mine”.

Acum este cel mai bun triatlonist român şi speră să ajungă la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.
„Ca să supravieţuiesc, trebuie să rămîn în continuare cel mai bun triatlonist român. Trebuie însă să <<ies şi în afară>>, să cîştig campionatul balcanic, eventual o cupă europeană. Fără bani, însă, acest lucru este foarte greu. E ca şi cum ai vrea să concurezi la Formula 1, dar tu ca pilot trebuie să conduci o Dacie”.

Varianta integrală a interviului este disponibilă aici. Iar, în continuare, un foto-reportaj cu o înregistrare sonoră, realizată în timp ce am alergat împreună.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: