Publicat de: maricu13 | decembrie 8, 2009

Ce se mai întîmplă prin lume

– Americanul Rory Helzer a terminat în acest week-end maratonul Space Coast desfăşurat în Florida în timpul de 9 ore, 22 minute şi zece secunde. La un moment dat s-a crezut despre el că a abandonat cursa pentru că a fost văzut aşezat şi odihnindu-se. Timpul este unul execrabil pentru un alergător chiar mediocru, însă foarte bun pentru alergătorii pe…picioroange, aşa cum este şi Helzer. Să spunem că recordul mondial în această “probă” este de 8 ore şi 25 de minute.

– Tot un american şi tot în acest week-end a terminat al 456-lea maraton din cariera sa. Cifra nu e nici ea prea grozavă, dacă ţinem cont că sunt mulţi alţi “ţicniţi” cu mult mai multe curse la activ. Ce îl scoate în evidenţă însă pe Bob Dolphin, americanul nostru în vîrstă de 80 de ani, este că s-a apucat de alergat la 51 de ani. Şi că îşi doreşte să devină cel mai vîrstnic alergător de maraton.

Care sunt recordurile în această privinţă? Andy Milroy, autor al volumului “The Long Distance Record Book” spune că grecul Dimitrion Yordanidis ar fi alergat maratonul de la Atena (ediţia 1976) într-un timp de 7 ore 33 minute, la vîrsta de 98 de ani. La femei, Jenny Wood-Allen a terminat cursa de la Londra (2002) în 11 ore şi 34 de minute, pe cînd avea 90 de ani. Recordmanul octogenarilor este australianul Robert Horman, care în 1998 a terminat maratonul de la Brisbane în 3h:39min:18sec la vîrsta de 80 de ani şi 23 de zile.

Publicitate

Răspunsuri

  1. Toata admiratzia pentru oricine termina un maraton.Cu atat mai mult pentru cei care o fac atipic si o fac la varste iesite din comun sau cu altfel de interpretari decat cele cunoscute si acceptate in general. Iar daca dam drumul la fantezii pot sa iasa si cu mult mai multe variante de concurs.
    Succes celor in miscare.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: