Publicat de: maricu13 | octombrie 13, 2009

Băh, care te dai rotund, te bagi?

runningPrietenul Gabriel Solomon  îmi pare adesea că aparţine unei alte lumi. E un tînăr de 25 de ani, “programator agramat”, cum se descrie, asta pentru că face greşeli de ortografie chiar şi cînd scrie codurile de programare. Însă greşelile le face din grabă şi din lene, ceea ce îmi pare un simptom al tinereţii.

 

Gabriel are însă o pasiune căreia i se dedică necondiţionat: alergatul. În ultimele săptămîni a terminat două maratoane (la Berlin, unde a scos un timp foarte bun – 3h:06m şi maratonul Piatra Craiului), iar pentru acest week-end pregăteşte un tur de forţă. Sîmbătă va merge la o cursă de duatlon la Braşov (alergare şi mers pe bicicletă), iar duminică va alerga la maratonul internaţional Bucureşti. Trei maratoane într-o lună, plus o cursă dificilă, nu e chiar la îndemîna oricui.

 

Asta cu atît mai mult cît mai nimeni nu l-a văzut pe Gabriel antrenîndu-se. El spune că aleargă noaptea tîrziu, prin parcuri, însă eu îl suspectez că de fapt a creat un program de alergare, pe care şi-l instalează în corp înainte de curse. Glumesc, desigur…

 

Gabriel a mai făcut însă un gest care mi-a plăcut. A decis să-şi alerteze – prin intermediul internetului – toţi prietenii şi cunoscuţii, invitîndu-i să participe la maratonul internaţional Bucureşti. Fie ca alergători, fie ca susţinători. Din pasiune, din disperare a lansat un apel către toată lumea de fapt, şi vedete, şi ziarişti şi simpli critici ai faptului că statul nu sprijină suficient mişcarea fizică. Gabriel crede că e foarte important ca o parte din aceştia să fie prezenţi duminică 18 octombrie, în centrul Bucureştiului. Acolo se va alerga. Se bagă cineva?

Publicitate

Răspunsuri

 1. multumesc frumos pentru aprecieri 🙂 … sa speram ca vor fi persoane care vor da curs invitatiei 🙂

  PS: o sa incerc sa nu mai fac asa multe greseli 😛

 2. Marturisesc ca si eu m-am intrebat „cind se antreneaza Gabi?” Noaptea? Cand? Caci este on-line dupa ore tarzii in noapte (ora 1,2…) iar dimineata este on-line din nou! Si este on-line toata ziua! El spune ca lucreaza… 🙂
  Secretul lui Gabi merita a fi aflat!
  Cu admiratie, invidie, mindrie il felicit pentru performanta sa!
  Succes Gabi!

 3. @mariana

  Secretul este sa alergi cand ai placerea sa o faci, ziua cand am timp, noaptea cand am chef sa imi aranjez gandurile.
  Unii merg la psiholog ca sa isi ridice moralul sau se motiveze, eu dau 3 ture de IOR si deja ma simt plin de energie.

  PS: calc sta deschis pentru derutarea concurentei :))


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: