Publicat de: maricu13 | octombrie 11, 2009

Ştiri pe fugă – un week-end plin

  • Wanjiru09La nici 23 de ani, kenyanul Sammy Wanjiru tinde să devină cel mai bun alergător de maraton din lume. Duminică a reuşit să cîştige o nouă cursă, maratonul de la Chicago şi chiar dacă nu a obţinut un record mondial, aşa cum îşi propusese, a scos cel mai bun timp al competiţiei: 2h:05m:41s. Wanjiru este la a treia victorie consecutivă într-un maraton, după medalia obţinută la Jocurile Olimpice din Beijing şi câştigarea cursei de la Londra, în primăvara acestui an.
  • Pare de necrezut cît de importantă poate fi o secundă într-o competiţie de anduranţă. Wanjiru a îmbunătăţit recordul maratonului de la Chicago cu doar o secundă, ceea ce îi aduce 100 de mii de dolari, pe lîngă cei 75 de mii de dolari cuveniţi cîştigătorului. Neoficial, el ar urma să primească şi 250 mii dolari doar pentru participarea la cursă. Pe podiumul de la Chicago s-au mai clasat marocanul Adberrahim Goumri, care a terminat la 23 de secunde după Wanjiru, şi kenyanul Vincent Kipruto, cu 2h:06m:08s.
  • Românca Adriana Pîrţea s-a clasat pe poziţia a zecea a competiţiei de la Chicago. Pîrţea e o obişnuită a acestei curse, unde a obţinut şi un loc doi în 2007. Maratonul din acest an a fost cîştigat de de rusoaica Lilia Şobukova (2h:25m.55s), pe locul secund s-a clasat Irina Mikitenko (Germania) cu 2h:26m.31s, iar pe trei tot o rusoaică, Lidia Grigorieva, în 2h:26m.47s.
  • La maratonul de la Chicago au participat circa 45 de mii de alergători din întreaga lume. În aceeaşi zi, pe alt meridian, la Timişoara se desfăşura a zecea ediţie a maratonului local. Aici au participat 32 de alergători, conform datelor disponibile pe site-ul competiţiei. A fost ultima ediţie a acestui maraton. La barbati a cistigat Dejan Zsombor, din Covasna, in timp ce proba feminina a revenit Silviei Banda, din Timisoara. Semi-maratonul feminin a fost cistigat de Hiroko Ogawa (Japonia, Ro Club Maraton).
  • Cel puţin pentru rezonanţa numelor, să menţionăm şi cîştigătorii campionatului mondial de semi-maraton, desfăşurat în acest week-end la Birmingham. La bărbaţi a cîştigat Zersenay Tadese, din Eritreea, cu 59m:35s , iar la feminin Mary Jepkosgei Keitany, Kenya, în 1h:06m:36s.
  • Iată, conform cotidianului Ziua, campionii naţionali în proba de alergare montană: la juniori, Liliana Deci (CSS Ca­ransebeş), Ilie Corneschi (LPS Botoşani); echipe – CSU Tîrgovişte (f), LPS Botoşani (m); seniori – Cristiana Furmuz (CSM Tîrgovişte), Ionuţ Zincă (CS Universitatea Craiova); echipe – CSM Buzău (f), CSU Galaţi (m). Competiţia a avut loc la Vatra Dornei.
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: