Publicat de: maricu13 | septembrie 13, 2009

Terry Fox

Avem nevoie de eroi, de oameni care să ne reamintească faptul că uneori e important să crezi că imposibilul poate fi atins. Terry Fox este unul dintre aceşti eroi moderni.
Acum 29 de ani, timp de 143 de zile consecutive (dintre care doar trei au fost de odihnă), un tînăr canadian a alergat zilnic distanţa unui maraton, încercînd astfel să atragă atenţia asupra maladiei cancerului şi să strîngă bani pentru combaterea sa. Terry a alergat poticnit, cu doar un picior sănătos, celălalt fiind de fapt o proteză metalică, a alergat aproape cinci mii de kilometri, într-o cursă de traversare a Canadei, fiind nevoit să se oprească totuşi la 1 septembrie 1980 deoarece cancerul începuse să se răspîndească în tot corpul. Moare doar cîteva luni mai tîrziu, puţin înainte de a împlini 23 de ani.
Cursa sa avea să se numească Maratonul Speranţei.
De atunci, în fiecare an, în amintirea sa dar şi ca modalitate de strîngere de fonduri se organizează curse de alergare în întreaga lume. Pe 13 septembrie, cursa a avut loc în Canada, în timp ce în România aceasta s-a desfăşurat cu o săptămînă mai devreme. Astfel, pînă în prezent s-au strîns circa 400 de milioane de dolari pentru cercetări asupra cancerului.

Nu am avut în minte toate acestea cînd, de dimineaţă, am participat la CrosFest, o cursă organizată la Bucureşti în cadrul Tîrgului organizaţiilor non-guvernamentale. Acum aş zice că a fost totuşi o cursă ca o formă de omagiu.

Publicitate

Răspunsuri

  1. Superba povestea.
    citind povestea, iti face o pofta nebuna de alergare.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: