Publicat de: maricu13 | iunie 24, 2009

Doar ginduri!

Tusnal sosireAlergarea e ca o forma de negare a ritmului obisnuit de viata. E un cutremur fizic si psihic care te scoate din amorteala, te pune in miscare, iti declanseaza orgoliul (pentru ca vrei sa cistigi sau, cel mai important, sa te invingi pe tine), te invata sa renunti la scepticism (vei reusi, se poate!) si la lipsa de incredere. In alergare nu exista compromis. Nu exista cale de intoarcere. Se merge numai inainte. Exista doar o linie de sosire care te asteapta.

Mai rar, dar e posibil si asa, alergarea te transforma intr-un erou al altcuiva.

Continuu sa invat cite ceva nou dupa fiecare cursa de alergare. Sau, intr-alt fel, sa-mi reamintesc lucruri deja stiute. Gindurile de mai sus se leaga si de participarea, duminica 21 iunie, la semi-maratonul de la Tusnad.  A fost de fapt o cursa lunga de 23 de kilometri, terminata placut pe malul lacului Sf. Ana. 

Mult urcus, pe alocuri praf si fum de esapament de la masinile ce depaseau alergatorii, insa si mai mult entuziasm si placere de a face miscare. Am alergat ca un metronom. Nu am fost interesat decit sa pastrez un ritm constant, cam la 80% din capacitatea maxima, si sa ma misc mereu inainte, fara oprire si compromis. Doar cu dorinta de a fi cit mai bun posibil.  

In rest, am umblat descult, am ris mult si m-am bucurat alaturi de colegii si prietenii din „haita” tot mai mare, numita Ro Club Maraton. Dar despre aceste lucruri, poate alta data.

Publicitate

Răspunsuri

  1. Frumos spus „nu exista compromis”, nu poti sa te prefaci ca misti picioarele si sa inaintezi cumva…chiar „trebuie” sa le misti.

    Te rog da-mi si mie un link catre povestea din Himalaia.
    Multumesc!

  2. felicitari pentru cursa si pentru ritmul contant pe care l-ai mentinut tot traseul

  3. […] Semimaratoane 09 – 2 mai. Campionatele naţionale pe şosea, Piteşti. Timp: 1h:27:50 (loc 3 general, loc 1 categorie vîrstă). Reportaj aici. – 21 iunie. Semi-maraton Tuşnad. Timp: 1h:42:18 (1h:50:56 la sfîrşitul cursei de 23km) (locul 18 la general). Reportaj aici. […]

  4. […] scurt, de la Tușnad Anul trecut, mă bucuram că la semi-maratonul de la Tușnad am alergat constant, aproape ca un metronom. A fost atunci foarte cald, destul de mult praf și […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: