Publicat de: maricu13 | martie 31, 2009

Marathon des Sables

Este una dintre cele mai dificile competitii de alergare din lume. Se desfasoara in Sahara, in plin desert, pe o distanta de 230 de kilometri. Alergatorii trebuie sa isi care singuri echipamentul necesar (apa, alimente, echipament, sac de dormit etc).

Cursa dureaza sase zile, adica se parcurge zilnic aproape  distanta unui maraton. Numai ca se alearga la temperaturi ridicate, prin nisip si dune, pe teren accidentat, riscind mereu accidentari, insolatie, deshidratare.

Anul acesta s-au inscris 879 de competitori din peste 30 de tari. Pentru prima data, la Marathon des Sables participa si un alergator roman, Gabriel Laczko, care traieste insa in Elvetia. Amanunte despre cursa si despre motivatia sa de a alerga aici.

Altfel, imaginile vorbesc de la sine.

Publicitate

Răspunsuri

  1. Oare a reusit sa termine cursa? Nu am gasit nici un articol in acest sens.

    Hristos a inviat!

  2. Buna Irina
    Gabriel Laczko a terminat cu bine cursa si a ocupat locul 440 la general, dupa ce a alergat mai bine de 37 de ore. Desigur, presa romana mainstream nu e interesata de astfel de subiecte.

  3. […] maraton, dar sincer nu prea am citit cu atentie despre ce e vorba. Azi insa am vazut pe blogul lui Marian Chiriac un post despre acest maraton si am aflat si eu despre ce e vorba. Este una dintre cele mai […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: