Publicat de: maricu13 | ianuarie 19, 2009

Stiri pe fuga (VII)

260xstory– Chiar daca este ianuarie, cursele de maraton nu au vacanta. Atleta Nuta Olaru, 38 de ani, a reusit sa termine pe locul secund in cadrul maratonului de la Houston, desfasurat pe 18 ianuarie, relateaza Pro Sport. Timpul obtinut de maratonista romana a fost de 2h:27min:25s. Ea a fost devansata de etiopianca Teiba Erkesso, 25 ani, care aflata la primul sau maraton a reusit un record al cursei (2h24min:18s) si astfel a incasat un cec de 45 de mii de dolari.

– Duminica a fost ziua etiopienilor. Recordmanul mondial Haile Gebreselassie a cistigat maratonul din Dubai, cu un timp de 2h:05m:29s, cu mai bine de doua minute inaintea compatriotului sau Deressa Edae Chimsa, conform MarathonGuide.com. Haile a trebuit sa se multumeasca cu premiul de 250 de mii de dolari, el ratind potul de 1 milion, pe care l-ar fi incasat daca stabilea un nou record mondial. Proba feminina a fost cistigata de Bezunesh Bekele (2h:24min:02s), evident tot din Etiopia. 

Lidia Simon se numara printre favoritele maratonului feminin de la Osaka, ce se va desfasura pe 25 ianuarie. Simon, in virsta de 35 de ani, a mai cistigat de trei ori aceasta cursa, tot aici inregistrind cel mai bun timp al carierei sale: 2h22min:54sec. Asta se intampla acum noua ani, cind cistiga si medalia olimpica de argint la Sydney.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: