Publicat de: maricu13 | septembrie 29, 2008

Alergare cu „putere” la semi-maratonul Powerade

Duminica dimineata, in Parcul Herastrau, primii au sosit citiva barbati trecuti de prima tinerete, imbracati in treninguri mai curind ponosite, cu pantofi de alergare demodati si bine tociti. Erau veteranii care participasera la Crosul Castanelor, desfasurat cu o zi inainte tocmai la Baia Mare. Au mers o noapte intreaga pe tren, iar dis de dimineata erau gata sa porneasca intr-o noua cursa.

Semi-maratonul Powerade, desfasurat in Parcul Herastrau din Bucuresti, a inclus trei curse distincte: un cros popular pe distanta de 3 km (si la care au participat cei mai multi dintre barbatii pomeniti mai sus si a caror pasiune m-a emotionat), o alergare de 10 kilometri si un (aproape) semi-maraton. Aproape, pentru ca s-a alergat pe aproximativ 20 de km, respectiv 8 ture in jurul si prin interiorul parcului.

Vremea a fost perfecta pentru alergat, nici prea cald, nici rece. Lume amestecata, adica si alergatori amatori care insa se pregatesc constant, si oameni veniti sa alerge doar pentru a mai da jos ceva kilograme, tineri si mai putin tineri, copii atrasi mai curind de perspectiva de a primi un tricou din partea organizatorilor. Vreo 200-300 de oameni, participanti la toate cele trei curse.

Mi-a placut foarte mult intalnirea cu prieteni, cei mai multi membri ai Ro Club Maraton. Ne-am salutat cu bucurie, am discutat despre cum ne mai antrenam, ce echipament am mai achizitionat:), daca ne vedem sau nu la urmatoarea cursa si apoi, gata, la start.

In ce ma priveste, am alergat cu pofta. La semi-maraton mai exact, sau ma rog pe cei 20 de kilometri estimati. Imi propusesem un timp rezonabil, in jur de 1h:40min. Numai ca vremea buna si cheful de alergat mi-au permis sa tin un tempo mai ridicat decit intentionam, respectiv de circa 4min:30 sec/km, iar in final sa scot timpul de 1h:27min:29sec (timp inregistrat pe ceasul personal).

Ba chiar am fost foarte aproape de a obtine o clasare pe podium, obtinind locul 4 la categoria mea de virsta. Si uite asa am ratat sansa de a cistiga primii bani din alergare:) (premiul pentru locul 3 era de 150 lei).

Urmeaza curse in fiecare din week-endurile de pina la mijlocul lui octombrie. Sa vedem cum o sa ma descurc.

Rezultatele oficiale ale semimaratonului la: http://www.sportimage.ro/index.php/competitii/15-c2008-09-29

PS – multumesc pentru fotografii prietenilor Ana si Adrian. 

Publicitate

Răspunsuri

  1. Excelenta relatare! Asa a fost. Chiar m-ai depasit parca (aveai o tura avans) pe ultima linie dreapta. Felicitari pentru timpul relizat. Pe vremea lui Zatopek, daca ai fi castigat cei 150 RON, n-ai mai fi putut participa la Olimpiade! Asa ca sa nu-ti para rau.
    Viorel

  2. Viorel,
    nu imi pare deloc rau ca nu am terminat pe un loc mai bun. Continuu sa ma bucur de fiecare data cind termin o cursa, doar asta ma intereseaza.
    Iar despre participarea la olimpiade, cred ca deja o facem… iar acestea se numesc Olimpiadele Oamenilor care se Bucura Alergind 🙂

  3. […] DHL. Predeal, alergare pe sosea.  Timp – 1h:36m:31s (locul 9 la general). – 28 septembrie. Semimaratonul Powerade. Alergare sosea cca 20km, Bucuresti. Timp – 1h:27m:29s (locul 14 la […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: