Publicat de: maricu13 | august 27, 2008

Presa pe fuga (II). Azi, despre Lidia Simon

Foarte probabil, victoria la Olimpiada a Constantinei Dita Tomescu nu va duce la o crestere exponentiala a numarului de alergatori de maratoane. Probabil, in viitorul apropiat nu vor fi construite nici piste speciale pentru alergare, nici copiii nu vor lua maratonistii ca pe un model in viata.

Si cu toate acestea, despre maraton si alergatori se vorbeste – in presa sportiva, cel putin – mai mult ca de obicei. In Gazeta Sporturilor de astazi e publicat un reportaj despre Lidia Simon. Si ea merita atentie, pentru ca e o mare campioana. A cistigat aurul mondial in 2001, a fost vicecampioana olimpica in 2000, iar la maratonul de la Beijing a ocupat locul 8.

Din reportaj am retinut ca in cele trei luni de inainte de Beijing, a avut o medie a kilometrilor alergati de peste 900 km / luna. „Dupa un maraton eu nu mai pot sa alerg trei zile si refacerea dureaza peste o luna! Musculatura si incheieturile sunt punctele cel mai dureroase pentru mine”, a mai spus Lidia Simon care, oarecum in compensatie, si-a propus o noua cursa in noiembrie, cel mai probabil maratonul de la New York.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: