Publicat de: maricu13 | august 6, 2008

Se vor mai naste eroi la Olimpiada?

Mai sunt doar doua zile pina la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Beijing. Cum cred ca nu va fi o Olimpiada care sa dea nastere unor recordmeni – asta pentru ca factorul strict uman nu mai este principalul criteriu in obtinerea performantelor – as aminti atletii care au obtinut cele mai multe medalii.

Astfel, intr-un clasament al celor mai titrati sportivi din istoria Jocurilor Olimpice, alergatorul pe distante medii si lungi Paavo Nurmi ocupa locul doi, cu 12 medalii obtinute in intervalul 1920-1928. Dintre acestea, noua medalii au fost de aur, restul de argint.

Un singur atlet se mai regaseste in topul celor mai titrati 10 olimpici, mai exact americanul Ray Ewry care intre anii 1900-1908 a obtinut opt medalii, toate de aur. Numai ca el a excelat in probe care acum nu se mai practica: saritura in lungime fara elan, saritura in inaltime fara elan si triplusalt fara elan. Zimbeste cineva cu ingaduinta?

Publicitate

Răspunsuri

 1. Salut – apropo de

  jocuri olimpice
  , cred ca e mult loc de distractie!

 2. „cred ca nu va fi o Olimpiada care sa dea nastere unor recordmeni” – si totusi olimpiada e plina de recorduri. la inot, inca din seriile de calificare, se doboara recorduri mondiale care rezistau de mai bine de 20 de ani. deci n-ai crezut bine. deci n-ai anticipat bine. deci n-ai capacitate de estimare. deci data viitoare gandeste-te mai mult. sau doar gandeste-te.

 3. Buna Maia,
  departe de mine gindul de a imi asuma veleitati de prezicator. Asa ca nu aveam de unde sa stiu ce si cite recorduri vor fi doborite la JO.
  Pe de alta parte, postul/textul meu se referea la recordmenii alergatori. Si in acest caz ramin sceptic ca va aparea cineva care sa mai fie capabil sa cistige multe medalii, in conditiile in care – dupa cum am spus – factorul uman nu mai e primordial ci mai curind alimentatia, echipamentul si, din pacate adesea, dopajul cu substante interzise

 4. ai scris „Mai sunt doar doua zile pina la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Beijing. Cum cred ca nu va fi o Olimpiada care sa dea nastere unor recordmen” – nici o referire la alergatori.

 5. … dar fraza continua „as aminti atletii care au obtinut cele mai multe medalii”.

  Ooooffff.. dar nu vreau sa am dreptate. Ci doar sa ma fac bine inteles: am vrut sa ma refer doar la atleti, la alergatori. Probabil nu am fost suficient de clar. Sper ca macar acum sa fie asa

 6. 1. atleti sunt si saritorii in lungime si inaltime, si aruncatorii, si marsaluitorii. deci „am vrut sa ma refer doar la atleti, la alergatori” e greseala de exprimare.

  2. un record mondial la alergare deja a cazut. acum vei spune ca te refereai doar la alergarile pe distante lungi?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: