Publicat de: maricu13 | iulie 15, 2008

Oscar mai are nevoie de o secunda!

Un sportiv sud-african, ce alearga cu ajutorul unor proteze speciale, avind amindoua picioarele amputate, spera sa participe la Jocurile Olimpice de la Beijing. Miercuri, Oscar Pistorius va concura la Lucerna (Elvetia) si va trebui sa isi depaseasca cu mai bine de o secunda cel mai bun timp personal pentru a indeplini baremul olimpic.
Vinerea trecuta, la un concurs desfasurat la Roma, Oscar a scos 46s:62 pe 400m, cu peste o secunda sub baremul de 45s:55. Daca nu va reusi sa se autodepaseasca la Lucerna, el spera sa fie cooptat in stafeta de 4X400m a Africii de Sud. „Inca mai sper sa pot merge la Jocurile Olimpice de la Beijing. Timpul realizat de mine la Roma se aproprie de cel al ultimului membru al stafetei de 4×400 m a Africii de Sud si sper sa fiu selectionat”, a spus atletul.

Numai ca Oscar nu trebuie sa se lupte doar cu timpul ci si cu rigiditatea oficialilor Federatiei Internationale de Atletism (IAAF) care s-au opus si continua sa se opuna participarii lui in competitii alaturi de sportivi fara handicap. Motivul invocat de IAAF: exista riscul ca Pistorius sau un alt atlet sa cada in timpul cursei si astfel sa se raneasca.

In noiembrie 1986 Oscar se nastea fara ambele peronee, iar in copilarie medicii i-au amputat picioarele de la genunchi. El poarta acum niste proteze speciale, din carbon. In mai anul acesta si-a cistigat in instanta dreptul de a concura in competitiile oficiale deoarece „nu au existat dovezi suficiente ca protezele l-ar avantaja in timpul alergarii”.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: